Over Erik Jan

Ik heb als passie bedrijfskunde. Na de studies bedrijfskunde en bedrijfsrecht aan Erasmus universiteit Rotterdam heb ik me op brede wijze ontwikkeld, op diverse plekken en met verschillende rollen.

De start begon met het implementeren en beheren van kwaliteitssystemen volgens de (toenmalige) ISO 9000 systematiek. Vervolgens heb ik er ruime ervaring opgedaan in diverse sales en marketing georiƫnteerde functies, in dienst bij een grote, Franse multinational. Werkterrein was de technische groothandel.

Bij het opkomen van het internet is in 1999 heb ik opnieuw de overstap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap. Het aanbod omvatte niet alleen het bouwen van websites maar ook het beheersen van de consequenties van het gebruik van internet voor de organisaties. Te denken valt aan concurrentieposities, invloed op de te volgen strategie en organisatie-inrichting.

Vervolgens heb ik vanaf 2002 gewerkt in de rol van interim-manager, eerst met de rol van businessconsultant, met de nadruk op ICT, bij een technische groothandel waarbij verschillende systemen aan elkaar gekoppeld waren. Vervolgens vanaf 2004 een aantal langdurige opdrachten met het ministerie van economische zaken als (uiteindelijke) opdrachtgever. Het betrof diverse projecten met betrekking tot subsidieverlening bij de duurzame opwek van elektriciteit.

Om de bedrijfskundige kennis weer ‘state-of the-art’ te maken heb ik bij het IBO tussen 2008 en 2010 een bedrijfskundige opleiding gevolgd.

In januari 2010 is de bedrijfsnaam ‘Leijenborgh’ geworden.
LinkedIn-profiel van Erik Jan Graftdijk weergevenProfiel van Erik Jan Graftdijk weergeven